Musea en cultuur

Hieronder enkele van de projecten waar we trots op zijn en / of momenteel aan werken. Wij bouwen maatwerk digitale producten voor iedereen, van startup tot overheid. Oplossingen met meerwaarde die gebruikers een fantastische ervaring bieden.

Lakenhal3.png

Museum de Lakenhal

Ruim twee jaar was Museum De Lakenhal dicht voor renovatie, maar op 19 juni 2019 werd de heropening gevierd. Zooma had de eer daarbij te zijn, want wij ontwikkelden in samenwerking met Fabrique de gloednieuwe apps voor De Lakenhal. Want bij een lang verwachte opening hoort natuurlijk een spectaculaire app!

tropenmuseum-sabi-suriname.jpeg

Tropenmuseum

Zooma ontwikkelde een app voor Tropenmuseum Junior! De app is specifiek gemaakt voor 'Sabi Suriname'; een tentoonstelling over Suriname, over de band met Nederland en de gedeelde koloniale geschiedenis.

tmsqrhomeheader6.jpeg

TimeSquare

TimeSquare is een startup. Het piepjonge bedrijf bouwt aan een 'app store voor festival apps'. TimeSquare werd o.a. tweede bij de Buma Music Meets Tech awards en op Amsterdam Dance Event uitgeroepen als "one of the most promising music tech startups".

Speurroutes-3.jpeg

Speurroutes

Wie speurt ziet meer! Zooma ontwikkelde de app (PWA) voor Speurroutes! Speurroutes NL ontwikkelt, je raadt het al, speurroutes door Nederlandse steden. Lekker dwalen door steden, speuren naar tips en aanwijzingen. Zo zag je de stad nog niet eerder.

vanishedvoicesheader3.png

Vanished Voices

Hoe spraken mensen duizenden jaren geleden? En hoe klonken deze talen? De Vanished Voices app voor Android en iOS beantwoordt deze vragen. Deze app van de Universiteit Leiden neemt je tot 4500 voor Christus mee terug in de geschiedenis van de taal.

rtrhrth2.jpeg

Het grootste museum van Nederland

In opdracht van Museum Catharijneconvent en ontwerpbureau Fabrique ontwikkelde Zooma een Android audiotour app die de verborgen kerkschatten van Nederland toegankelijk maakt.

vishwas-katti-x2XDMf-rirc-unsplash3.jpeg

NL Waterland

NL Waterland is het nationale platform ter bevordering van recreatie en toerisme in waterrijke gebieden. Zooma werkt in nauwe samenwerking met het NL Waterland team aan de Android en iOS apps.

Breestraat-24-J-Holvast-december-1979-700x831.jpeg

Kraken in Leiden

In opdracht van de Universiteit Leiden heeft Zooma een deel van de Leidse geschiedenis (letterlijk!) op de kaart gezet. In de ‘Kraken in Leiden’ app staan meer dan 300 interessante kraakverhalen en een boeiende stadswandeling langs historische panden!

Waar we nu mee bezig zijn

Wij werken aan een app als hulpmiddel bij neurologische aandoeningen.

blinklab.png

Wij passen gamification toe in een app om spanning, angst en stress tijdens een ziekenhuisbezoek voor kinderen te verminderen.

293408228_356669099952521_2043378262727477862_n.jpeg

Relevante blogs

Volgende

Over ons