Naturalis

The Pollinator Academy

Samen met Naturalis bouwden we aan de Pollinator Academy. Het kennisplatform biedt informatie over de bestuivers in Europa en geïntegreerde taxonomische tools. Het geeft onder andere toegang tot identificatie sleutels, genus factsheets en relevante wetenschappelijke publicaties. Belangstellenden kunnen modules volgen over de taxonomie van bijen, vlinders, en andere bestuivers.

Content Management

Alle pagina’s op de website van de Pollinator Academy zijn te beheren via het achterliggende content management systeem (CMS). Van verschillende tekstuele weergaven tot aan de integratie van externe bronnen zoals 3D-modellen, met behulp van diverse bouwblokken zijn alle pagina’s flexibel in te richten. Het CMS biedt een overzichtelijke weergave waarbij de blokken instelbaar zijn en het resultaat direct wordt getoond. De bouwblokken zijn in meerdere iteraties ontworpen en ontwikkeld waarbij ze op de juiste manier aansluiten bij de wensen van de Pollinator Academy, maar toch dynamisch blijven, zodat de blokken breed inzetbaar zijn. Zo kunnen de pagina’s dynamisch worden ingedeeld en is er voor iedere gewenste weergave een passende mogelijkheid.

Knowledge center

Via het knowledge center kan er dankzij uitgebreide filters (zoals de specificeer-tags) gericht gezocht worden naar onder andere identificatie sleutels, genus factsheets en relevante wetenschappelijke publicaties. De resultaten kunnen eenvoudig in het CMS geïmporteerd worden dankzij een koppeling met een externe referentiemanager. De factsheets over bijen en zweefvliegen kunnen eenvoudig gevonden worden via de alfabetische overzichtspagina’s van de verschillende genera. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde resultaten uit te lichten of kunnen gebruikers suggesties doen wanneer zij een bron missen die zij graag terug zouden zien.

3D-modellen

Bekijk gedetailleerde modellen van verschillende bestuivers in 3D.

Resources

Zoek met handige filters naar resources.

Meertalig

De website is beschikbaar in 25 Europese talen door een vertaal koppeling met DeepL.

Er is ontzettend veel taxonomische informatie te vinden op het internet, maar makkelijk te vinden is het niet. Met de Pollinator Academy hebben we een Europees leerplatform gecreëerd waar de verschillende en belangrijkste bronnen samenkomen. Zooma heeft ons geholpen hier ook nog eens een hele mooie website van te maken. Met dit meertalige platform kunnen we gemakkelijk nieuwe tools en hulpbronnen toevoegen en zo de volgende generatie taxonomen zowel helpen als inspireren.

Merel Bozua - projectleider Pollinator Academy

Volgende

TMSQR