Het grootste museum van Nederland

Een Michelin-ster voor kerken

In opdracht van Museum Catharijneconvent en ontwerpbureau Fabrique ontwikkelde Zooma een Android audiotour app die de verborgen kerkschatten van Nederland toegankelijk maakt voor iedereen. Dertien bijzondere kerken en synagogen vormen nu samen één museum! Het Grootste Museum van Nederland :-)

imagineear-result-app.png

Achtergrond

In het buitenland is het heel normaal om die indrukwekkende kathedraal te bezoeken. Toch lopen veel mensen er in Nederland ongemerkt aan voorbij. En dat terwijl ook Nederlandse kerken de prachtigste kunstvoorwerpen herbergen.

Het Grootste Museum van Nederland, een initiatief van Museum Catharijne Convent, heeft de deuren van dertien bijzondere kerken en synagogen geopend voor het grote publiek. De verborgen kerkschatten opgenomen in magistrale decors.

Museum Catharijneconvent en Fabrique ontwikkelden het concept, de campagne en de audiotour. Zooma is ingeschakeld om de Android audiotour app in combinatie met beacon technologie te ontwikkelen. Een fantastisch project natuurlijk!

Android audiotour app

Op een simpele manier vertelt de audiotour verrassende verhalen over het interieur en de kunstwerken, zonder de beleving te verstoren. Op innovatieve wijze is een ‘virtuele museumlaag’ over de Nederlandse kerken aangebracht.

De bezoekers kunnen in de kerk m.b.v. een Android device kiezen uit een uitgestippelde tour of gewoon zelf vrij rondlopen. Met behulp van beacons krijgen de bezoekers telkens afgemeten informatie over de plek waar ze zich bevinden.

In nauwe samenwerking met het team van Fabrique en Museum Catharijneconvent heeft Zooma in vier intensieve scrum sprints de audiotour app voor het specifieke Android device ontwikkeld, beacons geïnstalleerd op locatie in de kerken en uitgebreide tests uitgevoerd.

circle2.png

De audiotour app

Een Android audiotour app in combinatie met beacon technologie

circle4.png

Het publiek

Het publiek ervaart de audiotour tijdens het rondwandelen in de kerk

circle7.png

De opening

Zooma was bij de feestelijke opening van het Grootste Museum van Nederland!

Samen met Zooma hebben we iets heel moois neergezet. Een multimedia tour die zo simpel is in gebruik dat je eigenlijk niet doorhebt dat hij er is. En dat op dertien verschillende locaties. Top werk!

Wouter Middendorf - Ontwerpbureau Fabrique

Volgende

Veggipedia