Museum de Lakenhal

Spectaculaire 'slow looking' app

Sinds 2019 bouwt Zooma mee aan de apps voor het fantastische Museum De Lakenhal in ons eigen Leiden. In samenwerking met het team van De Lakenhal en de designers en backend developers van Fabrique maken we de succesvolle apps steeds een beetje mooier.

Schilderijen scannen

Oude vertrouwde topstukken zoals het schilderij De brillenverkoper van Rembrandt, het drieluik Het laatste oordeel van Lucas van Leyden of een abstracte compositie van Stijl-kunstenaar Theo van Doesburg kun je scannen met je mobiele telefoon en de app vertelt je er alles over.

Slow looking

De app is 'slow looking' :-) Het doel van de app is niet om bezoekers continu te verleiden de app erbij te pakken. Het doel is extra diepgang te bieden wanneer de bezoeker hier behoefte aan heeft. Meta Knol, directeur van Museum De Lakenhal, legt de insteek en de werking van de app uit:

Er is geen chronologische route door het museum. Wij willen het museum zo gastvrij en laagdrempelig mogelijk maken. Daarom stimuleren wij dat iedereen lekker door het museum gaat zwerven in zijn eigen tempo en zijn eigen interesses volgend. Met trots kan ik ook zeggen dat we geen vastomlijnde multimediatour hebben. Wij bieden ons publiek de gratis L@kenhal app aan. Die helpt je jouw weg te vinden. En omdat bij vrijwel alle kunstwerken teksten zijn ingesproken, kun je via de app luisteren naar verhalen achter de kunstwerken terwijl je kijkt.

Design

Fabrique ontwikkelde het concept voor de app, en het design voor de sprints. Prachtig!

Programmeren

De Zooma developers hebben de native iOS en Android De Lakenhal apps ontwikkeld

WhatsApp-Image-2019-06-18-at-17.05.56.jpeg

(Her)Opening museum

Mooi was de heropening in 2019. Een spectaculaire opening en een spectaculaire app!

App storePlay store

Volgende

Minerva