Minerva

De oudste studentenvereniging van Leiden

Minerva-iPhone X - Header.png
Minerva-iPhone X - Header.png

Minerva is de oudste studentenvereniging van Nederland, opgericht in 1814. De vereniging benaderde Zooma met de vraag mee te denken over een nieuwe app. Het doel van het Minerva bestuur is de app het digitale middelpunt van de vereniging te laten worden, dé sociale hub voor de meer dan 2000 leden. De app was direct een groot succes met indrukwekkende gebruikersstatistieken!

De samenwerking

Minerva heeft meer dan 2000 leden. Hoe houdt je iedereen op de hoogte van de laatste nieuwtjes? Hoe zorg je ervoor dat alle leden en commissies elkaar snel en gemakkelijk kunnen bereiken? Hoe communiceer je belangrijke berichten zo snel mogelijk naar alle leden? Via een app dus.

Het doel was duidelijk: een moderne betrouwbare app die de Minervanen meer betrokken maakt bij de vereniging. Een sociale hub. Met natuurlijk alle leden, commissies, subverenigingen, huizen etc, een interactieve almanak, kaart, nieuws, agenda, fotoalbums, push notificaties, en de mogelijkheid je eigen profiel aan te passen en rekeningen te betalen.

Het resultaat mag er zijn! De nieuwe app is in de zomer van 2016 gelanceerd en het gebruik van de app schoot direct omhoog. Gemiddeld openen 95% van de Minervanen de app 3 tot 4 keer per week de app met een gemiddelde sessieduur van 2 minuten. Not bad!

Minerva-4.png

En het mooiste: Minerva en Zooma zijn vrienden geworden :-) We zijn een lange termijn samenwerking aangegaan waarin Zooma de apps voor Minerva elk jaar verder uitbouwt op basis van feedback van de leden, gebruikersstatistieken en nieuwe inzichten en ideeën.

Zo is in 2021 een vernieuwde Instagram achtige homepage gebouwd; leden kunnen berichten liken en erop reageren. Ook kunnen leden borrels, diners en squash reserveren via de app en last but no least: de Minerva app heeft een echte in-app slijterij gekregen :-)

Promotieplaatje.png
wireframes.png

Wireframes

Allereerst heeft Zooma samen met Minerva de wireframes gemaakt; de bouwtekening van de app.

design.png

Ontwerp

Daarna ontwikkelde Zooma de app designs; het vertalen van de wireframes naar een ontwerp.

development.png

Ontwikkeling

Tenslotte heeft Zooma de app gebouwd; het programmeren van een volledig functionele app.

De samenwerking met Zooma heeft Minerva enorm geholpen met het uitdenken en ontwikkelen van onze apps. De app wordt nu véél meer gebruikt dan voorheen en de reacties zijn positief

Wietske Visée, Bestuur Minerva
App storePlay store
Minerva-3.png