Minerva

De oudste studentenvereniging van Leiden

Minerva-iPhone X - Header.png
Minerva-iPhone X - Header.png

Minerva is de oudste studentenvereniging van Nederland, opgericht in 1814. De vereniging benaderde Zooma in 2016 met de vraag mee te denken over een nieuwe app. En sindsdien is de app het digitale middelpunt van de vereniging, dé sociale hub voor de meer dan 2400 leden, met indrukwekkende gebruikersstatistieken waar Mark Zuckerberg jaloers op zou zijn ;-)!

Minerva-3.png

Dé Minerva leden app

Minerva heeft meer dan 2400 leden. Hoe blijft iedereen op de hoogte van de laatste nieuwtjes? Hoe zorg je ervoor dat alle leden en commissies elkaar snel en gemakkelijk kunnen bereiken? Hoe communiceer je belangrijke berichten zo snel mogelijk naar alle leden? Via een app dus.

Het doel was duidelijk: een moderne betrouwbare app die de Minervanen nog meer betrokken maakt bij de vereniging. Een sociale hub. Met natuurlijk alle leden, commissies, subverenigingen, huizen etc, een interactieve almanak, kaart, nieuws, agenda, fotoalbums, push notificaties, en de mogelijkheid je eigen profiel aan te passen en rekeningen te betalen.

Promotieplaatje.png

Doorontwikkeling

Minerva en Zooma zijn een lange termijn samenwerking aangegaan waarin Zooma de apps voor Minerva elk jaar verder uitbouwt op basis van feedback van de leden, gebruikersstatistieken en nieuwe inzichten en ideeën.

Nieuwe ideeën voor features of verbeteringen worden verzameld in de backlog in Gitlab en in detail uitgewerkt in schetsen en designs. Vervolgens worden deze (zoals een in-app slijterij :-)) in de apps ingebouwd.

wireframes.png

Wireframes

Elke nieuwe feature wordt eerst uitgewerkt in schetsen, meestal gemaakt in Basemiq.

design.png

Ontwerp

Vervolgens vertalen de Zooma designers de schetsen naar designs, gemaakt in Figma.

development.png

Ontwikkeling

Tenslotte bouwen de developers de nieuwe features in en lanceren deze in de stores!

App storePlay store

Youmie

Het resultaat mag er zijn! De nieuwe app is in de zomer van 2016 gelanceerd en het gebruik is sindsdien enorm goed. Gemiddeld openen 95% van de Minervanen de app 3 tot 4 keer per week de app met een gemiddelde sessieduur van 2 minuten.

Dit succes is niet onopgemerkt gebleven en steeds meer studentenverenigingen willen graag zo'n ambachtelijk door Zooma gebrouwen app ;-) En daarom hebben we de apps die wij bouwen ondergebracht in een apart project genaamd Youmie.

Volgende

De Dorus