Vindicat

Nieuwe iOS en Android ledenapps

Gloednieuwe iOS en Android ledenapps voor Vindicat!

Vindicat is een bekende studentenvereniging, gevestigd in Groningen en opgericht in 1815. Met meer dan 2000 actieve leden is het één van de grootste studentenverenigingen van Groningen, met een prachtige locatie aan de Grote Markt. Zooma heeft een volledig nieuw digitaal interactief ledenplatform voor ze gebouwd in de vorm van een iOS en Android app met een App Manager gekoppeld aan hun administratiesysteem Congressus.

Cases-overview-1.jpg

Samen de perfecte app voor Vindicat uitdenken, schetsen en designen

De samenwerking tussen Vindicat en Zooma verliep direct zeer goed. We zijn gestart met een uitgebreide gezamenlijke brainstormsessie waarin een duidelijke wensenlijst is gemaakt voor de eerste versie van de app. Daarna heeft Zooma deze wensen gevisualiseerd, en in detail uitgewerkt in schetsen en de technische architectuur. Zodra deze helemaal perfect waren, dankzij feedback van het Vindicat bestuur, zijn de designs ontwikkeld. Volledig in de stijl van Vindicat natuurlijk. Tenslotte hebben de Zooma developers de app, de app manager (CMS) en de koppeling met het administratiesysteem gebouwd! De eerste versie is in de zomer van 2022 gelanceerd en was direct een groot succes. En sindsdien is de app in verschillende doorontwikkelsprints verder uitgebreid...

vindicat-1.png
vindicat-2.png
vindicat-3.png
vindicat-4.png
vindicat-5.png
vindicat-6.png
vindicat-1.png
vindicat-2.png
vindicat-3.png
vindicat-4.png
vindicat-5.png
vindicat-6.png
vindicat-1.png
vindicat-2.png
vindicat-3.png
vindicat-4.png
vindicat-5.png
vindicat-6.png

Stap voor stap bouwen we verder aan de apps

De native apps werken razendsnel en doen wat betreft gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten niet onder voor de bekende social media apps. Denk aan features zoals een interactief dashboard, een mijn omgeving (incl. mijn rekeningen), de laatste nieuwtjes, fotoalbums, een prikbord, push berichten en veel meer!

En op basis van nieuwe inzichten van het bestuur en feedback van leden ontwikkelen we de apps steeds verder door. Zo zijn extra modules gemaakt voor onder andere hospiteren, sponsoren en het kunnen reserveren van zalen in het Vindicat gebouw. En leden kunnen nu berichten liken, op elkaar reageren en andere leden taggen!

zalen-hospiteren-1.png

Mooie samenwerking!

We zijn trots op de apps en vooral ook op de fijne en open samenwerking met Vindicat! Het bestuur heeft de apps met hun feedback en ideeën echt naar een hoger niveau getild, en perfect passend gemaakt voor Vindicat. En de ervaring van Zooma bij het maken van de apps voor andere studentenverenigingen heeft Vindicat weer geholpen en geïnspireerd. Bekijk bijvoorbeeld de cases van de apps voor Minerva, Albertus Magnus en Delftsch Studenten Corps op onze site. Elke app is anders maar stuk voor stuk een groot succes!

App storePlay store