SURF

SURFsharekit

SURFsharekit is een opslagplaats voor materialen die zijn ontwikkeld binnen het hoger onderwijs, zoals afstudeerproducten, onderzoekspublicaties en leermaterialen. Met SURFsharekit kunnen studenten, onderzoekers en docenten deze materialen delen met een specifieke groep of met de hele wereld.

surf-1.png

Rechten

Iedere instelling heeft haar eigen systeem met bijhorende rechten.

Upload kennismateriaal

Net je afstudeerscriptie ingeleverd? Deel 'm met de rest van Nederland!

surf-3.png

Meerdere platformen

Met één klik op de knop zet je je materiaal op verschillende platformen.

SURF

SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. Binnen de coöperatie werken universiteiten, hogescholen, mbo-instellingen, onderzoeksinstellingen en universitair medische centra samen aan ICT-voorzieningen én ICT-vernieuwingen.

Eind 2019 won Zooma een aanbesteding en sindsdien werken wij aan het uitdagende project 'SURFsharekit': een dienst die het mogelijk maakt voor hoger onderwijsinstellingen om kennismateriaal (bijv. onderzoekspublicaties en afstudeerproducten) te beheren en delen.

Samenwerking & techniek

De teams van SURF, Daily Creations en Zooma werken sinds 2020 in intensieve sprints aan het Sharekit platform. Daily Creations ontwikkelt de designs en Zooma is verantwoordelijk voor de frontend, de backend, de diverse koppelingen en migraties.

De frontend is gebouwd met React, de backend met JSON:API en Silverstripe. De frontend draait los van de backend waardoor, mocht in de toekomst het design gewijzigd worden, de backend niet aangepast hoeft te worden. Zie het als een soort een app in een website.

Volgende

Universiteit Leiden