Snooper navigatie

Navigatie voor vrachtwagens en campers

Voor het Amerikaans / Engelse merk Snooper heeft Zooma een Mac app ontwikkeld. De vele duizenden klanten van Snooper kunnen met deze app heel gemakkelijk de meest recente kaarten, POI's en gevarenzones naar hun navigatiesysteem downloaden.

Wereldwijde speler

Snooper is gevestigd in Manchester (UK) en is onderdeel van Cobra Electronics. Cobra Electronics is gevestigd in Chicago (USA) en is een wereldwijd toonaangevende ontwerper en leverancier van consumentenelektronica voor mobiele communicatie en auto’s.

snooper-header2.png

Navigatiekaarten

Download snel de laatste navigatiekaarten naar je Truckmate

snooper-speed-limit.png

Gevarenzones

Word gewaarschuwd door flitspalen en trajectcontroles

snooper-poi.png

Nuttige plaatsen

Alle Europese campings en andere POI's bij de hand

Snooper is marktleider op het gebied van vrachtwagen- en campernavigatie. De geavanceerde navigatietechnologie van Snooper houdt rekening met de afmetingen en het gewicht van een vrachtwagen of camper en berekent een geschikte route, waarbij hoogtebeperkingen en smalle wegen waar nodig worden vermeden.

Dag in dag uit vertrouwen vele duizenden chauffeurs in heel Europa op de navigatiesystemen van Snooper. Voor chauffeurs van zowel vrachtwagens als campers is het natuurlijk cruciaal te allen tijde te beschikken over een navigatiesysteem met de meest recente kaartsoftware, nuttige plaatsen en gevarenzone's.

Het management van het in Manchester (UK) gevestigde Snooper benaderde Zooma met de vraag: kunnen jullie een meertalige Mac app bouwen waarmee onze klanten snel, eenvoudig en zonder problemen de nieuwste kaarten, POI's en gevarenzone's naar hun Truckmate en Ventura navigatiesystemen kunnen downloaden.

screen18.png

Samen met het Snooper team heeft Zooma de app allereerst in detail uitgewerkt door elke app pagina te wireframen. Op basis van deze wireframes hebben Zooma designers vervolgens de designs ontwikkeld. En natuurlijk hebben we de Engelsen tijdens hun bezoeken onze stad Leiden uitgebreid laten zien :-)

De Mac Updater is 'aan de achterkant' een complex product aangezien deze moet 'praten' met verschillende type navigatiesystemen en gekoppeld moest worden aan diverse backend systemen en realtime databases. En daarnaast gaat het per download om grote hoeveelheden data van kaartleverancier HERE.

Aan de voorkant is de Mac Updater app echter zeer eenvoudig te gebruiken. Zodra de Snooper klant een navigatiesysteem met een Mac koppelt zal deze het apparaat herkennen en direct aangeven of er nieuwe updates beschikbaar zijn. Vervolgens kan de klant in slechts enkele klikken het downloadproces starten.

screen15.png
screen18.png