Onderwijscentrum Opnij

Digitale EF Planagenda

Zooma ontwikkelde in opdracht van Onderwijscentrum Opnij de digitale versie van de EF Planagenda. We bouwden een webomgeving voor leerlingen en mentoren, en voegden daar native Android en iOS apps aan toe. Door koppelingen met Magister en Somtoday, worden alle leertaken voor leerlingen direct geïmporteerd in hun planagenda.

Onderwijscentrum Opnij

Goed kunnen plannen, je emoties in de hand houden en ook nog reflecteren op je fouten: er zijn heel wat vaardigheden voor nodig om te kunnen leren. Toch wordt er juist aan die vaardigheden weinig gedaan op school, zo vond Onderwijscentrum Opnij. Deze vaardigheden noemt Opnij de Executieve Functies (EF): elf uitvoerende vaardigheden die kunnen worden onderverdeeld in denk- en gedragsvaardigheden. Om deze vaardigheden te ontwikkelen, bedacht Opnij de EF planagenda, onderdeel van de methode 'In topvorm met EF'. Een tool voor leerlingen om hun huiswerk en toetsen in te plannen. En wij mochten deze tool digitaliseren.

Digitale EF Planagenda

Het huiswerk en de toetsen van leerlingen worden door een koppeling met Magister en Som2day direct geïmporteerd in de planagenda. Leerlingen kunnen dan op de website of in de Android en iOS apps an de slag met het inplannen van hun taken. Daarnaast kunnen leerlingen opmerkingen of vragen plaatsen bij taken, waar de mentor dan direct een mail van ontvangt en op kan reageren. Tevens kan de mentor in een read-only modus inzien hoe leerlingen hun taken inplannen. Periodiek worden ook vragenlijsten afgenomen om te kijken hoe de leerlingen zelf vinden dat hun Executieve Functies zich ontwikkelen gedurende het jaar.

Bekijk huiswerk en toetsen per week of maand

Plan je huiswerk en toetsen gemakkelijk in, en bekijk deze per week of in het maandoverzicht.

Houd als mentor de voortgang van leerlingen bij

Mentoren kunnen de voortgang van hun leerlingen bekijken in een overzicht waar hun ingeplande en afgeronde toetsen en huiswerk staan.

Bepaal je sterke en zwakke Executieve Functies

Vul per periode een vragenlijst in om erachter te komen welke Executieve Functies aandacht nodig hebben en houd de voortgang bij.

Volgende

Museum de Lakenhal