Kraken in Leiden

Universiteit Leiden

krakeninleiden-4.png
krakeninleiden-4.png

In opdracht van de Universiteit Leiden heeft Zooma een deel van de Leidse geschiedenis (letterlijk!) op de kaart gezet. Met meer dan 300 interessante kraakverhalen en een boeiende stadswandeling langs historische panden, brengt de 'Kraken in Leiden' app het kraakverleden van onze sleutelstad tot leven op jouw smartphone.

krakeninleiden-2.png

krakeninleiden-1.png

7.png

Achtergrond

Kraken in Leiden is een onderzoeksproject van de Universiteit Leiden. In krantenarchieven ontdekten studenten en docenten een rijke kraakgeschiedenis. Die bevindingen bleken goed te vertalen naar een app. Daarom klopte de universiteit aan bij Zooma.

Schetsen en designs

Na een uitgebreide brainstormsessie ontwikkelen we eerst samen met de onderzoekers en studenten de wireframes (schetsen), waarmee we de de basis van de app uitdenken. En daarna is het design gemaakt; minimalistisch uiterlijk en intuïtief is in gebruik.

Ontwikkelfase

Vervolgens storten onze Android ontwikkelaars zich op de app zelf. Zij gebruiken Mapbox om een kaart te bouwen die eenvoudig is in het gebruik en precies doet wat we willen. Daarnaast bouwden we ondersteuning in voor video, audio en afbeeldingen voor toekomstige versies van de app.

Het resultaat

Apps maken we voor ons plezier, maar natuurlijk vooral voor de gebruikers! Daarom is het zo mooi dat we veel leuke reacties ontvangen van enthousiastelingen die hun eigen (kraak)verhalen delen. Download dan de app en laat je verrassen. Bekijk ook de video over de app

Samen met Zooma hebben we een prachtige app gemaakt, waarmee mensen op een leuke manier de Leidse kraakgeschiedenis kunnen ontdekken. De samenwerking verliep zeer soepel, want Zooma dacht actief mee en voelde goed onze wensen aan.

Bart van der Steen – Universitair Docent Algemene Geschiedenis
Play store

Volgende

Snooper navigatie