IMPEL

Inspectieplatform voor de Europese Unie

IMPEL-iphone-inspection.png
IMPEL-iphone-inspection.png

Zooma bouwt voor de Europese Unie een geavanceerd inspectieplatform bestaande uit Android en iOS apps, een webapp, een CMS en een API. Met de 'TFS Inspection' apps voeren inspecteurs, politieagenten en douaniers in maar liefst 35 landen +- 45.000 inspecties per jaar uit op transporten via vrachtwagens en schepen. De belangrijkste doelstelling van dit project is het in kaart brengen, en terugdringen, van illegale handel in afval.

Samenwerking

Via een Europese aanbesteding kreeg Zooma de kans te gaan samenwerken met het internationale team van IMPEL. IMPEL staat voor 'the European Union Network for the Implementation and Enforcement of Environmental Law'. Ter ondersteuning van de LIFE SWEAP en WasteForce projecten van IMPEL bouwt Zooma sinds enkele jaren aan het platform waarmee inspecteurs, politie en douaniers in alle EU landen hun inspecties snel, veilig en gemakkelijk kunnen uitvoeren.

45.000 jaarlijkse inspecties

Alle inspecties worden verzameld in een geavanceerd backend systeem waar IMPEL de data kan analyseren. Het doel hiervan is het tegengaan van illegale handel in afval shipments en het in kaart brengen, en op de kaart zetten, van de +- 45.000 jaarlijkse inspecties. Met de informatie kunnen beleidsmakers in Europa trends ontdekken en de resources en inspecteurs van de verschillende instanties gericht en effectief inzetten.

Doorontwikkeling

In 2021 is de MVP gelanceerd en deze wordt stap voor stap verder uitgebouwd en uitgerold naar meer landen en instanties. Een technisch en politiek complex project want elk land heeft z'n eigen wetten en wensen. Het platform, en bijbehorende CMS en API, is daarom zeer flexibel opgebouwd zodat elk land zelf kan bepalen welke informatie wordt gedeeld en welke velden aan inspecteurs getoond worden.

AndroidiOSmockup5.png

Apps

De native iOS en Android apps voor IMPEL zijn gebouwd in Swift en Kotlin.

wireframezijkantview3.png

Web-app

Als alternatief voor inspecteurs in landen die geen app kunnen of mogen gebruiken.

wireframezijkantview.png

CMS

Alle informatie van alle inspecties op één plek, makkelijk te analyseren en te beheren.

App storePlay store

Volgende

Vindicat