Hospital Hero

Jouw reis door het ziekenhuis

Het Hospital Hero concept is een mooi initiatief van Veronique van Noort en Nicole Donkel, twee gedreven verpleegkundigen op de kinderafdeling van het Willem Alexander Kinderziekenhuis (LUMC). Zooma werkt sinds 2020 aan dit concept waar ook onder andere ook experts van Nell, TU Delft en Naturalis aan meewerken. En het mooiste: steeds meer ziekenhuizen sluiten zich aan.

Over Hospital Hero

Het doel van de Hospital Hero apps is om ouders en kinderen optimaal voor te bereiden op een ziekenhuisbezoek en daarmee de stress, spanning en angst die zowel de kinderen als ouders ervaren te beperken. En zo tegelijkertijd ervoor te zorgen dat zorgverleners betere zorg kunnen geven.

De Hospital Hero app helpt kinderen en ouders vanaf het moment dat ze een afspraak brief ontvangen van het ziekenhuis. De app helpt hen zich voor te bereiden op bijvoorbeeld de gesprekjes met de dokter, begeleidt ze in hun reis naar én door het ziekenhuis, en in de wachtruimten en behandelkamers kunnen de kinderen verschillende interactieve en educatieve spelletjes spelen (zoals ontsnapte Naturalis dieren zoeken door verstopte QR codes te scannen!).

Agile doorontwikkeling

Stichting Hospital Hero en Zooma werken nauw samen en ontwikkelen de apps en de website elk kwartaal verder door. In agile scrum sprints. Op basis van feedback van de eindgebruiker(tjes), de zorgverleners, de ziekenhuizen, stagiairs, developers, designers en andere partners.

Technisch is het Hospital Hero platform 'open source' gebouwd zodat andere developers (zoals game developers / stagiairs) relatief gemakkelijk spellen kunnen toevoegen aan de app. En daarnaast is de opzet, de reis, technisch gemakkelijk dynamisch in te stellen vanuit de backend zodat ook andere ziekenhuizen en andere zorgverlenende organisaties, met ieder hun eigen wensen en routes, het concept ook kunnen uitrollen op hun kinderafdeling.

HH-1.jpg

Volg de stappen

Doorloop alle stappen in het ziekenhuis door de landkaart te volgen!

HH-2.jpg

Zoeken en scannen

Zoek in het ziekenhuis naar QR-codes en scan ze om de dieren te vinden.

Android-Play-Store-Screenshot-1-Copy-6 copy.png

Verzamel ze allemaal!

Verzamel alle dieren door ze te zoeken en door spelletjes te spelen.

App storePlay store

Volgende

Museum de Lakenhal