Boekhandel De Kler

Vernieuwde website / webshop

Voor Boekhandel De Kler ontwikkelde Zooma in 2023 in vijf intensieve sprints een nieuwe responsive website / webshop. De Kler is een bekende naam in het boekenvak met maarliefst twaalf fysieke winkels verspreid over evenveel steden in de randstad.

Een geslaagd project en een fijne samenwerking met het team van De Kler. En dankzij de vernieuwde huisstijl gemaakt door de designers van Daily Creations, en de koppeling met ordersysteem TiteLive, staat het merk De Kler online als een huis!

In de eerste vier sprints werd het nieuwe platform gebouwd. De site is makkelijk te beheren met behulp van de intuïtieve backend, waar delen van pagina's per blok kunnen worden verschoven. Een krachtige zoekmachine doorzoekt de bijna drie miljoen boeken (incl tweedehands) in de shop en met de uitgebreide filters kunnen klanten zelf op zoek naar hun volgende leesavontuur. De fysieke winkels van De Kler hebben met de winkelpagina's en agenda van events ook een mooie plek op de site gekregen. Ook kunnen klanten artikelen bestellen en zelf ophalen in één van de De Kler boekwinkels.

De afhandeling van online orders verloopt via een koppeling met een extern ordersysteem (TiteLive). Klanten kunnen als gast een boek bestellen of toevoegen aan hun verlanglijstje, maar kunnen ook een profiel aanmaken, waarmee ze onder andere eerdere bestellingen kunnen inzien. In de vijfde sprint is er een e-commerce dashboard toegevoegd, dat werkt met behulp van Google Analytics. Hier kan De Kler zien welke boeken er goed lopen, maar ook veel specifiekere zaken worden inzichtelijk, zoals bijvoorbeeld welke boeken er vaak in het mandje worden gestopt en vervolgens niet worden besteld.

De nieuwe website slaat een brug tussen de online en offline activiteiten van De Kler. Allereerst is het een geavanceerde webshop waarmee je gemakkelijk, snel en veilig miljoenen boeken en andere artikelen kunt bestellen en laten bezorgen.

Maar tegelijkertijd kun je ook de voorraad van artikelen in de fysieke winkels bekijken en deze eventueel reserveren om op te halen. Want het internet is prachtig enzo maar 'nothing beats' lekker rondstruinen in je lokale boekenwinkel.

Boeken

Bestel eenvoudig een van de drie miljoen boeken of andere artikelen.

Tips

Lees de persoonlijke boektips van De Kler medewerkers.

Rubriek

Zoek met uitgebreide filtermogelijkheden naar jouw volgende boek.

Zooma enthousiasmeert en durft groots te denken. Het was voor ons een grote stap om in zee te gaan met een bedrijf dat geen ervaring heeft in het verkopen van boeken of webshops. Maar door alle aandacht en tijd die zij in het project hebben gestopt hebben ze, samen met Titelive, onze website naar een hoger niveau weten te tillen. Ontwikkeling stopt niet na oplevering. De ideeen en plannen voor doorontwikkeling liggen al op tafel. Met name de open en eerlijke communicatie van Zooma prijs ik!

Jerom Hakker - Boekhandel De Kler

Volgende

Naturalis