20-9-2023

StripeCon Europe 2023

Zooma woont regelmatig congressen en beurzen bij. Dit is de ideale manier om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, maar ook vooral gewoon erg leuk om te doen. Op 14 en 15 september werd Zooma driekoppig vertegenwoordigd in Hamburg op StripeCon Europe 2023, hét congres voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Silverstripe. Michael schreef er een blog over.

Dag 1

"Woensdagmiddag 12 september zijn Menno en Pascal en ik vertrokken vanuit Leiden op weg naar Hamburg om de 10e editie van StripeCon (Silverstripe CMS conferentie) bij te wonen. Een mooie treinreis van zo’n 6 uur. We moesten meerdere keren overstappen waarbij we 1 keer bijna te laat waren door een bezoek aan de lokale Vietnamees :-)."

"Onderweg heeft Menno de API van de StripeCon web app leeggetrokken en in onze festivalapp TMSQR gezet. Als ontwikkelaar moet je toch wat tijdens zo'n lange treinreis ;-) Daarna hebben we Andy Adiwidjaja, de organisator van deze editie, meteen even geholpen om dit security probleempje te verhelpen. Eenmaal aangekomen in Hamburg hebben we een Uber met een ontzettend spraakzame chauffeur geregeld die ons naar ons prachtige verblijf heeft gebracht."

Dag 2

"De volgende ochtend zijn we lopend naar de conferentie gegaan, vlakbij onze Airbnb. Eenmaal aangekomen werden we feestelijk onthaald door de vrouw van Andy. Hier kregen we gelijk een goodiebag in onze handen gedrukt en kregen we onze naamkaartjes uitgedeeld. Nouja, die van mij hadden ze helaas al aan iemand anders weggegeven dus ik moest het doen met een handgeschreven exemplaar. Gelukkig was het ontbijt beter geregeld. Heerlijke zoete lekkernijen met een grote bak koffie. We namen plaats en wachtten op de opening van Andy Adiwidjaja."

"Na deze opening hebben we mogen genieten van Stephen Makrogianni en Maxime Rainville over de nieuwste Silverstripe versie en de verdere toekomst van Silverstripe. Een hoop interessante en spannende dingen in de pipeline! Na deze talk hebben we mogen genieten van een talk van James Cocker over het maken van SilverStripe modules. Ontzettend handig nu wij natuurlijk bezig zijn met een modulaire, herbruikbare opzet voor ons product Youmie. Ten slotte werd er nog een talk gegeven over de dualiteit van AI. Het kan natuurlijk voor goede, maar ook voor kwade doeleinden gebruikt worden."

"Na de AI talk hebben we mogen genieten van een rondvaart en lunch door de haven van Hamburg. Hier hebben wij één van de grootste containerschepen ter wereld mogen aanschouwen: ONE Infinity. Na de rondvaart ging de conferentie verder met ‘lightning talks’. Talks van leden uit de SilverStripe Community over dingen die zij hebben gemaakt of tools die zij gebruiken, erg interessant en natuurlijk leuk dat hier ruimte voor was. Na de lightning talks hebben we nog mogen luisteren naar Werner Krauß over Rektor. Een tool om betere Php code te schrijven. De laatste talk van de dag ging over Decision-making for developers. Hierbij werd meer ingegaan op de mentale processen waar een developer elke dag mee te maken krijgt."

"Na deze laatste talk mochten we aanschuiven voor een heerlijk diner. Na het diner hebben we deelgenomen aan het avondprogramma. We werden opgedeeld in teams en konden deelnemen aan een uiteenlopende selectie van spellen. Pascal en Menno zaten in team Harry Potter. Ik mocht team Starwars helpen verliezen, dit is dan ook aardig gelukt. Geen van onze teams heeft uiteindelijk gewonnen. De hele avond was er ongelimiteerd bier, ontzettend goed geregeld :-). Na de spelletjes hebben we tot diep in de nacht aan karaoke meegedaan."

Dag 3

"De volgende ochtend gingen de talks verder. Zo werd er verteld hoe je kan bijdragen om Silverstripe nóg beter te maken, het blijft natuurlijk een open source project. Hierop volgde een hele interessante talk over performance & caching. Iets waar wij met sommige projecten ook tegenaan lopen. Helaas hebben we niet alle talks van dag 2 bij kunnen wonen aangezien we weer op tijd op het station moesten staan. We hadden immers nog een reis van zo’n 6 uur voor de boeg. Al met al hebben we een hoop mogen leren en hebben we het ongelooflijk naar ons zin gehad. Volgend jaar hopen we zeker naar StripeCon Europe 2024 in Ljubljana te gaan!"

2_0D9A1212.jpg 2_0D9A1438.jpg 2_0D9A1153.jpg 2_0D9A1328.jpg

michael.jpg

Geschreven door

Michael

Volgende

Marinus @ ICCC'23 Canada