25-2-2020

Hospital Hero: een app voor chronisch zieke kinderen

Tijd om weer eens wat van ons te laten horen want dit project verdient werkelijk alle aandacht: Hospital Hero! In samenwerking met o.a. het LUMC en Naturalis bouwt Zooma aan een app voor chronisch zieke kinderen.

HH2.jpeg

Het doel van het Hospital Hero concept is onzekerheid, spanning en stress te verminderen bij medische behandelingen die chronisch zieke kinderen helaas vaak moeten ondergaan. En doordat de kinderen meer ontspannen zijn is het ook voor ouders iets makkelijker, en kunnen zorgverleners behandelingen succesvoller uitvoeren.

Als start van het project is onder leiding van social designer Annet Bruil de 'klantreis' van patiëntjes en hun ouders in kaart gebracht. Van de brief over de volgende afspraak die de ouders thuis ontvangen, naar het vinden van je weg in het grote ziekenhuisgebouw, tot het wachten in de wachtkamer(s), het gesprek met de arts en het ondergaan van medische behandelingen...

HH-7.jpeg

Met een team van patiënten, ouders, verpleegkundigen, psychologen, onderzoekers, artsen, designers en ontwikkelaars hebben we de knelpunten in de klantreis geïdentificeerd voor de kinderen (4jr-9jr), de ouders en de zorgverleners. En vervolgens hebben we met het hele team hiervoor oplossingen bedacht en deze zijn vertaald in een 'ideale reis': het doel waar we naartoe gaan werken.

HH-8.jpeg

Momenteel is Annet Bruil onderdelen van de ideale reis 'offline' aan het testen in het LUMC in samenwerking met verpleegkundigen, ouders en kinderen. Tegelijkertijd is Zooma het project technisch aan het opstarten en werken onze developers aan een eerste prototype voor de iOS en Android apps, en het content management systeem.

Meer informatie:

Hospital Hero is een initiatief van Veronique van Noort en Nicole Donkel

tim.jpg

Geschreven door

Tim

Volgende

Zooma's geweldige Popronde editie!