14-8-2017

Het Grootste Museum van Nederland

In opdracht van Museum Catharijneconvent en ontwerpbureau Fabrique ontwikkelde Zooma een Android audiotour app die de verborgen kerkschatten van Nederland toegankelijk maakt voor iedereen.

museum.png

Op een simpele manier vertelt de audiotour verrassende verhalen over het interieur en de kunstwerken, zonder de beleving te verstoren. Op innovatieve wijze is een ‘virtuele museumlaag’ over de Nederlandse kerken aangebracht.

De bezoekers kunnen in de kerk m.b.v. een Android device kiezen uit een uitgestippelde tour of gewoon zelf vrij rondlopen. Met behulp van beacons krijgen de bezoekers telkens afgemeten informatie over de plek waar ze zich bevinden.

In nauwe samenwerking met het team van Fabrique en Museum Catharijneconvent heeft Zooma in vier intensieve scrum sprints de audiotour app voor het specifieke Android device ontwikkeld, beacons geïnstalleerd op locatie in de kerken en uitgebreide tests uitgevoerd.

Dertien bijzondere kerken en synagogen hebben hun deuren geopend voor het grote publiek en vormen samen Het Grootste Museum van Nederland! Bekijk hier de details over deze te gekke opdracht!

kevinm.jpg

Geschreven door

Kevin M

Volgende

Zooma Boot & BBQ :-)