Vattenfall

De StoorApp voor Vattenfall monteurs

Als monteur ben je de hele dag op pad. Je reist van de ene locatie naar de andere om storingen of problemen op te lossen. Een hele klus om te coördineren. In opdracht van Vattenfall Warmte heeft Zooma de StoorApp ontwikkeld. Een app waarmee medewerkers zelfstandig en efficiënt meldingen aanpakken.

meldingen-dashboard3.png

Betrouwbaar

24/7 monitoring. Cruciaal dat de app altijd werkt.

3.1.png

Overzichtelijk

Gemakkelijk kunnen inzien hoe en door wie een melding is afgehandeld

dienst-overzicht2.png

Eenvoud

Ontworpen in samenspraak met de monteurs.

Meldingen in je broekzak

Met de StoorApp van Zooma krijgen monteurs meldingen van storingen direct binnen, gewoon in hun broekzak. Zo zijn ze altijd en overal bereikbaar en geven ze zelf aan of ze een melding oppakken. Hebben ze geen tijd of is een collega dichter in de buurt? Dan sturen ze de melding zelf door en worden collega’s en de leidinggevende hierover geïnformeerd. Dit geeft een stukje eigen verantwoordelijkheid én de mogelijkheid om meldingen sneller en efficiënter af te handelen.

Feedback van monteurs

De uitdaging was erachter komen wat werkt voor de monteurs; de mensen die er dagelijks mee werken, in drukke omgevingen of op plekken waar je geen internetsignaal ontvangt. Hun input heeft het volgende opgeleverd:

  • Eenvoudig design met duidelijke buttons
  • Meerdere meldingen eenvoudig afhandelen
  • Aanpasbaar alarm met diverse geluiden en volumes
  • Ook zonder internetverbinding meldingen ontvangen (SMS fallback)

Sneller en efficiënter

Inmiddels wordt de app dagelijks gebruikt door de vele Vattenfall Warmte monteurs. Zij zijn tevreden met een app die perfect is afgestemd op hun persoonlijke behoeften. Meldingen worden sneller afgehandeld, waardoor klanten altijd kunnen rekenen op de beste service.

Langdurige support en scrum

Natuurlijk staat een energiebedrijf nooit stil. Daarom plannen we elk kwartaal een nieuwe scrum sprint in. Samen met het backend team én de monteurs. Voldoet het nog steeds aan de verwachtingen of zijn er technische innovaties die de app verder verbeteren? Zooma houdt het in de gaten!

Zooma heeft met hun Android en iPhone app een betrouwbaar verlengstuk van onze storingsapplicatie ontwikkeld. Daarbij hebben de scrum teams van beide partijen optimaal samengewerkt.

Rutger Merks - Product Owner StoorApp

Volgende

Kraken in Leiden