ProQR

Thru My Eyes

Zooma heeft samen met ProQR, een bedrijf gevestigd op het Leiden Bio Science Park, een app ontwikkeld waarmee verschillende fases in oogziektes nagebootst kunnen worden. De app laat zien wat iemand met een oogziekte, zoals Leber's congenital amaurosis, ziet.

proqr2.png

Thru My Eyes app

Zooma heeft de eer mee te mogen werken aan de Thru My Eyes app van ProQR; een tool voor doktoren, patiënten en betrokkenen die visueel uitbeeldt hoe iemand met een zeldzame oogaandoening de wereld ervaart. Met behulp van door Zooma speciaal ontwikkelde camerafilters benadert de app de verschillende fases van oogziekten zoals nachtblindheid, Leber's cibgenital amaurosis en nystagmus zo goed mogelijk. De app geeft de gebruiker ook de mogelijkheid zelf de filters in te stellen.

Het is natuurlijk moeilijk om met zekerheid te zeggen wat iemand anders preciés ziet, zeker bij een ernstige oogafwijking, maar op basis van feedback van gebruikers en de kennis van ProQR wetenschappers en doktoren ontwikkelen we de app steeds verder door. Met behulp van door ProQR wetenschappers gemaakte ‘artist impressions’ beelden benaderen we het werkelijke zicht van iemand met een oogaandoening steeds verder. Een ontzettend complexe maar interessante technische uitdaging!

ad5c5b29-78b7-4309-a628-2dcbbf529b6e.png

Prototyping

Tijdens het Thru My Eyes project is er veel geëxperimenteerd.

Schermafbeelding-2019-05-28-om-13.25.54.png

Pas je zicht aan

Selecteer een ziekte en/of finetune zelf door camerafilters in te stellen.

Schermafbeelding-2019-05-20-om-16.51.48.png

Verbreed je kennis

Lees meer over verschillende oogziektes in de ProQR Thru My Eyes app.

App store

Volgende

Universiteit Leiden