DSC

Het Delftsch Studenten Corps

dsc-4 - Dashboard.png
dsc-4 - Dashboard.png

Het Delftsch Studenten Corps (DSC) is de oudste studentenvereniging van Delft. Zooma heeft in samenwerking met leden van de technische commissie van DSC de native iPhone app ontwikkeld en deze naadloos gekoppeld aan de ICT systemen van DSC.

De samenwerking

Het Delftsch Studenten Corps (DSC) is de oudste studentenvereniging van Delft, opgericht op 22 maart 1848 voor studenten aan de Koninklijke Akademie, de voorloper van de huidige Technische Universiteit Delft. DSC benaderde Zooma voor het design en de bouw van een app, om te beginnen met de native iPhone app! Een erg leuke samenwerking!

DSC-4.png

Een iOS app was een grote wens omdat de leden (voornamelijk iOS gebruikers) zo beter kunnen worden bereikt via push notificaties, een besloten forum genaamd 'Wandelgangen' en mededelingen van de senaat en het bestuur in het home screen van de app. DSC had zelf al een prima backend / CMS draaien (hoe kan dat ook anders in Delft ;-)) en dus is besloten de native iOS app te koppelen aan de bestaande API van DSC.

In nauwe samenwerking met de leden van de 'Informatie Technologie Beheer Groep' van DSC hebben de Zooma app developers een hele mooie, en zeer uitgebreide, native iPhone app gebouwd. Met zo'n beetje alle functionaliteiten die je maar kan bedenken voor een app voor een studentenvereniging :-)

De app bevat een dynamisch dashboard met daarin de laatst nieuwtjes, de agenda, een populariteitspoll en de jarige leden. Daarnaast bevat de app natuurlijk de volledige almanak, een uitgebreid prikbord / forum genaamd 'Wandelgangen' en de 'mijn profiel' pagina waar leden hun gegevens kunnen aanpassen.

App store
dsc-1.png

Zoeken

Zoek gemakkelijk op leden, evenementen, commissies en veel meer. De app als ultieme spin in het web!

dsc-2.png

Almanak

In de almanak staan alle commissies, goede doelen, disputen, het bestuur en natuurlijk alle leden.

dsc-3.png

Interesse

Leden kunnen hun interesse in deelname aan commissies aangeven via een aparte flow in de app.