Airtender

Breng je keuken- en barcreaties naar een hoger niveau

airtender-mockup copy.png
airtender-mockup copy.png

Airtender is een slim plug-and-play lucht- en vacuümapparaat voor in de keuken. Zooma ontwikkelde een handige geavanceerde app waarmee het apparaat via een bluetooth verbinding bediend kan worden. Stel de gewenste modus in, update de firmware, lees informatie, bekijk product video's of bekijk bijhorende accessoires. Bereid heerlijke gerechten, belucht je mooie wijnen optimaal en creëer indrukwekkende cocktails met Airtender!

Hoe werkt het?

De Airtender is een klein, slim en modern apparaat en heeft drie verschillende standen: 'High Powered Air', 'Next Level Vacuum' en 'Custom Creative Mode'. Met de High Powered Air stand kan je via luchtdruk regeling bijvoorbeeld wijn beluchten, cupcakes vullen en cocktails mixen. Met de Next Level Vacuum stand is het onder andere mogelijk om eten langer langer goed te houden, marinade vacuum te trekken en wijn te bewaren. Met de derde stand, Custom Creative Mode, kan je je eigen instellingen creëren en opslaan. Zooma ontwikkelde een bijhorende app waarmee dit apparaat gemakkelijk bediend kan worden. In de app kunnen niet alleen de drie standen geselecteerd worden, maar er kan ook informatie bekeken worden over wat je allemaal met Airtender kunt doen.

stand1.png

High powered air

5 niveaus van positieve luchtdruk om o.a. wijn mee te beluchten en cocktails te mixen.

stand2.png

Next level vacuum

4 vacuümniveaus om o.a. vacuum te marineren en voedsel en wijn mee te bewaren.

stand3.png

Custom creative mode

Stel je eigen programma in. Eerst blazen niveau 4 en dan vacuüm trekken niveau 5? Het kan allemaal!

Features en uitdagingen

Leuk om te vermelden is dat de gehele app (incl. views en navigatie) custom gebouwd is, alles precies naar de wensen van Airtender. De communicatie tussen de app en het apparaat werkt 'gemirrored', dit betekent dat je op de app precies hetzelfde ziet gebeuren als op het apparaat. Zo zie je precies welke knoppen aan staan en op welk niveau. De communicatie tussen de app en het apparaat gaat via bluetooth. We hebben een software update gebouwd waarmee je via bluetooth realtime updates kan verzenden naar het apparaat: wel zo makkelijk! Ook leuk om te weten (vooral voor de echte nerds :-)) is dat we gebruik hebben gemaakt van coroutines, dit maakt asynchronous programming binnen de taal 'Kotlin' veel makkelijker.

Airtender lancering!

De app is af, het apparaat is af, tijd om Airtender de wereld in te brengen! Binnen de kortste keren kun je je geen keuken of bar meer zonder een Airtender voorstellen :-)

Bestel je Airtender via de website
App storePlay store
airtender-mockup.png