2-6-2020

Hospital Hero: gebruikerstest op kantoor

Zooma heeft een eerste prototype van de Hospital Hero app (voor het Willem Alexander Kinderziekenhuis) getest samen met een groep kinderen. Aangezien het LUMC even geen goede plek is om samen te komen (ivm Covid19) hebben we ons kantoor omgebouwd tot een ziekenhuis. Waar een wil is is een weg!

hospitalhero-gebruikerstest.jpeg

Het doel van de Hospital Hero app is kinderen, en hun ouders, zo goed mogelijk te informeren en te helpen te ontspannen tijdens een ziekenhuis bezoek. Deze gebruikerstest stond in het teken van het testen van de ingebouwde spelletjes; het kiezen van een lievelingsdier en het zoeken naar ontsnapte 'Naturalis' dieren in het ziekenhuis.

Bij binnenkomst stond er een geïmproviseerde ontvangstbalie; hier gaven we de kinderen een korte introductie van de app. En verder was het kantoor opgedeeld in een grote wachtruimte, een kleine wachtruimte en de bloedprik kamer. Op de grond hebben we dieren voetafdrukken geplaatst om de kinderen de weg te wijzen.

hh-1.jpeg hh-2.jpeg

Samen met kinderverpleegkundigen (de iniatiefnemers van Hospital Hero) van het LUMC hebben we de kinderen geobserveerd terwijl ze aan de gang gingen met de app. De kinderen kregen ieder een testversie van een app op een telefoon gingen enthousiast op zoek naar de dieren. Een duidelijk succes!

Natuurlijk leverde de test ook waardevolle feedback op. Een kind gebruikt een app anders dan een volwassene. Bepaalde app onderdelen waren niet direct duidelijk voor de (jongste) kinderen en die verbeterpunten gaan we meenemen in de volgende ontwikkelsprint. Zo komen we stap voor stap dichter bij een app die we 'voor het echie' gaan lanceren in het LUMC!

hh-3.jpeg hh-5.jpeg hh-4.jpeg hh-6.jpeg

tim.jpg

Geschreven door

Tim

Volgende

Het BHLTHY concept!