11-7-2017

Android O komt eraan!

De nieuwe Android versie zal rond het einde van de zomer uitkomen. Deze versie noemen ze voorlopig Android O. Android brengt elk jaar een nieuwe versie uit met daarbij een nieuwe naam. Deze naam begint met de volgende letter in het alfabet en heeft altijd iets met zoetigheid te maken. Zo waren de afgelopen drie versies: Lollipop, Marshmallow en Nougat. Wat zal het dit jaar worden? Oreo? Oatmeal Cookie? Dat is nog even afwachten, maar er wordt al veel gespeculeerd.

android-O.png

Android O brengt veel verbeteringen met zich mee. Zo is er de nieuwe picture-in-picture-modus. Kijk je bijvoorbeeld een filmpje, dan verdwijnt dit in een klein venster wanneer je naar een andere app overschakelt. Ook denkt Google goed aan je accu. Als je toestel op stand-by staat zijn vaak nog veel apps actief. Daarom mogen apps vanaf Android O maar beperkt dingen in de achtergrond doen om zo meer batterij te sparen. Op websites kun je vaak al automatisch je gebruikersnaam en wachtwoord laten invullen. Dit is vaak in een app niet het geval. Maar daar komt verandering in. Vanaf Android O kun je net zoals op websites je gebruikersnaam en wachtwoord laten invullen door wachtwoorden opgeslagen in Android of door een wachtwoorden manager.

Natuurlijk zijn dit maar een paar van de vele verbeteringen die Android O te bieden heeft. Verbeteringen voor de gebruiker en de developer. Daarom testen wij altijd bij een nieuwe Android versie de door ons gebouwde apps en bekijken we of alles nog werkt en van welke verbeteringen we mogelijk gebruik kunnen maken.

Om nog meer te weten te komen over de nieuwe Android versie kun je dit artikel bekijken.

kevinm.jpg

Geschreven door

Kevin M

Volgende

Deze herfst: iOS 11!