Zorgverzekeraar ONVZ

De 'Mijn ONVZ' app

02 - Ingelogd, Medewerker beschikbaar.png
02 - Ingelogd, Medewerker beschikbaar.png

In opdracht zorgverzekeraar ONVZ bouwt Zooma aan de 'Mijn ONVZ' apps voor iPhone en Android. Met de apps kunnen klanten van ONVZ onder andere zorgnota's declareren en de actuele stand van het eigen risico bekijken. Snel, veilig en eenvoudig.

Zooma werkt graag samen met Fabrique. Eerder heeft Zooma ook meegewerkt met het project 'Het Grootste Museum van Nederland'. Met mooi resultaat! Daarom hoefden wij niet na te denken toen Fabrique ons in 2018 vroeg de nieuwe 'Mijn ONVZ' app te helpen ontwikkelen. Gaaf! Sindsdien werken we met veel plezier en succes aan de doorontwikkeling van de apps.

Huisstijl vertaald naar digitaal

Een huisstijl vertaal je niet zomaar naar een digitale omgeving. In 2017 ging Fabrique de uitdaging aan. De ONVZ website werd als eerste omgetoverd naar deze heldere stijl met een premium feel. Vervolgens kon de app natuurlijk niet achterblijven. Zooma werd ingeschakeld om binnen slechts twee maanden een nieuwe app te ontwikkelen. Gelukkig houden we van een uitdaging!

Technische oplossingen

Gezien de strakke planning is besloten de eerste versie van de app deels native en deels webview te bouwen. Het interactieve gedeelte, bijvoorbeeld de app navigatie en het indienen van declaraties, is native gebouwd. Android in Kotlin en iOS in Swift. En de informatieve gedeelten, zoals bijvoorbeeld de weergave van het persoonlijke financiële overzicht, zijn webviews.

Om de niet native pagina's wel een 'native feel' te geven zijn de headers en titels van die pagina's stiekem wel native, en daarom altijd direct zichtbaar. Het technische trucje dat dit mogelijk maakt noemen wij 'Magic Links'; de informatie van de volgende pagina wordt al in de vorige pagina meegegeven. Daarnaast is veel aandacht besteed aan de transities en animaties in de app.

iOS-01-Home11 (1).png

Sprints en meetings

Met drie partijen samenwerken zorgt voor de nodige uitdagingen. Wekelijkse meetings met een strak gepland scrum traject maakten het mogelijk. Samen belangrijke beslissingen nemen en snel schakelen. Over die samenwerking is Zooma's scrum master Bas vooral te spreken: “Samen hebben we in korte tijd de eerste versie van de app weten te bouwen die helemaal past bij de nieuwe visuele stijl van de website.”

Resultaat en doorontwikkelen

De eerste versie van de nieuwe ONVZ app ging begin 2018 volgens planning én binnen budget live. Maar belangrijk is de app door te ontwikkelen om zo aan de wensen van de ONVZ klanten te kunnen voldoen. De eerstvolgende scrum sprint zal bijvoorbeeld het declareren verder verbeteren. Het voornaamste doel is dat foto’s van zorgnota’s optimaal herkend en verwerkt kunnen worden; fijn voor de klant én ONVZ.

persoonlijk.png

Persoonlijk

Een persoonlijke omgeving voor u en uw familie

overzicht2.png

Overzicht

Al uw financiën in één handig financieel overzicht

transparant.png

Transparant

Volg de status van uw declaraties tot in detail

App storePlay store