NL Waterland

Onmisbaar aan boord

NL Waterland is het nationale platform ter bevordering van recreatie en toerisme in waterrijke gebieden. Zooma werkt in nauwe samenwerking met het NL Waterland team aan de Android en iOS apps.

Het verhaal

NL Waterland bestaat uit 14 landelijke reisgidsen waarmee je de mooiste plekken aan en op het water kunt ontdekken. Deze unieke gidsen zijn ideaal om uitstapjes of vakanties optimaal voor te bereiden.

De NL Waterland Reisgidsen beschrijven onder meer de bijzondere steden aan het water en belichten de historische waterwerken die Nederland rijk is. Daarnaast geven ze een overzicht van culturele uitstapjes en kinderactiviteiten. Niet te vergeten vind je in de gids ook de beste jachthavens, bijzondere restaurants en overnachtingsplaatsen direct aan en om het water.

De NL Waterland Reisgids wordt in combinatie met de Nieuwe Vaarkaart landelijk verkocht. Alle belangrijke informatie over bijvoorbeeld bruggen, sluizen, jachthavens, betonning, aanlegsteigers etc. zorgen voor een goed geplande vaartocht. Daarnaast geeft de Nieuwe Vaarkaart ook een Wateratlas uit, waarin waterregio's gecombineerd worden aangeboden.

En natuurlijk kan een NL Waterland app niet uitblijven. De app is een combinatie van de reisgidsen en de vaarkaarten: best of both worlds! Met behulp van de interactieve kaartfunctionaliteit en actuele informatie kunnen booteigenaren hun vaartocht gemakkelijk en veilig voorbereiden. En tegelijkertijd wijst de app hen proactief op de mooiste plekken aan en op het water.

Het resultaat

De apps zijn begin 2017 groots gelanceerd tijdens de beurzen Boot Holland en HISWA. NL Waterland en Zooma werken nauw samen en zullen de app steeds verder uitbreiden op basis van feedback van gebruikers en NL Waterland partners.

App storePlay store
screen10 copy.png

screen11 copy.png

screen13 copy.png

Op basis van een duurzame samenwerking met Zooma is de app NL Waterland ontwikkeld. Dankzij de expertise en het klantgericht denken van Zooma is de app gebruiksvriendelijk en ziet het er mooi uit. De Koppeling met de Nieuwe Vaarkaart en de mogelijkheden binnen de app zijn geweldig.

Kimberly Klomp - Communicatieadviseur Ecomediagroep